playing movies off of my 2tb time capsule on apple tv 2 ?

Would you be able to guide me to some sort of link on how to set it up on xmbc? I have tons of kids movies that my son can’t watch right now. Going a little stir crazy with him, lol. 

Thanks

 

My network consists of a shared external HDD attached to a Time Capsule as the main router. I then have both PC and Mac connected to this drive as well as an Apple TV 2.

 

The Apple TV 2 is running FireCore (aTV Flash (black) 2.0.2) and reading media from the shared network HDD. It took me quite a while to figure all this out as the documentation is a bit limited as to exactly how (“..enter your device's details manually”, Media 101 - Basic Setup http://support.firecore.com/entries/20322512-media-101-basic-setup).

 

I have posted previously asking for help as well…(http://forum.firecore.com/topic/9170) without any response as yet…. I pretty much ended up solving the issue through trial and error assisted by numerous posts through different forums.

 

Here’s my take on the set up configuration that worked for me…(please note these names are used to show how CAPITALS and spaces are being translated to the address)

 

Time Capsule

 

Name: Time Capsule

External HDD: ELEMENTS (the folder I have my movie is in, is named Media)

Password: password (not the actual password in my configuration)

 

Open Airport Utility and highlight, under the Drive tab the external HDD and tick the box for shared drive.

 

 

Apple TV

 

Connect to the shared network through the native Apple TV OS, under General > Network….make sure you are connected to the nominated Network (“Time Capsule” in my case)

 

Open up the Maintenance tab and enable / install media player of your choice (I have both Media and XBMC enabled)

 

Here’s where it may get a bit tricky, the two applications(Media and XBMC) use two different addresses to connect to the shared HDD.

 

 

Media

 

I have found the Media one a bit odd and only connect to my library in a certain way, when I try to access the media files (avi format) through the “My Files / Library” I get a "Playback error, an error occurred loading this content" however when I access the files through “My Files / Remote / ELEMENTS it works fine……see my post herehttp://forum.firecore.com/topic/9172.

 

Go to “Add Share”, click Other and allow for SMB connection.

 

Name: as the name implies, it's the name you've given your Time Capsule (Time Capsule in my case)

Server: Time-Capsule.local/ELEMENTS/Media (note the space is required to be a dash and the capitals used)

User name: <left blank>

Password = password (not the actual password in my configuration)

Workgroup: <left blank>

 

Press test connection – if pass, then proceed with setting up a library as perhttp://support.firecore.com/entries/20322512-media-101-basic-setup

 

 

XBMC

 

This one is slightly different as it will require the password for the connection in the actual smb address.

 

Access Videos > Files

 

Now to type the path to the shared external network HDD.

 

smb://Time-Capsule.local:password@10.0.1.2/ELEMENTS/Media

 

press Done and OK to save. It will now progress with scanning and loading the media library files.

 

I did have some problem with the scanning (or scraping) for new and updated files with the default “scraper”, problem was resolved by selecting a different one (in my case I selected the IMDb)

 

 

I know all these setting may not work for everyone but it may help someone along the way like other posts did to me.

 

Also refer to this post as it help me along the way http://forum.firecore.com/topic/4486#comment-22716

 

….and this one for setting up the media http://www.avforums.com/forums/home-entertainment-pcs/1556617-xbmc-setup-support-thread-updated-version-11-eden.html

 

 

That's all I've got a the moment....it's still working for me.

/Fred