Not showing folders and frequently unable to navigate folders

Not sure how that applies tbh. My AppleTV 4 is ONLY connected via ethernet, there is no WiFi profile saved. Hard drive plugged into Airport Extreme.

^^^^ How would “Mac plugged (ethernet) and connected to the wifi at the same time” have any effect, it’s a separate device entirely and not being used to view the movies

Anyway, tried it again today and guess what, it had lost all data. So in I go and re"index" everything again (i.e. edit the files it can’t place manually).
Once all done, I settled down for a browse and came across the “empty folder” message again.
Had to exit the app, reboot the AppleTV before Infuse would index the folders again.
Lasted about 2 min before I got the “empty folder” message again…

…and again…

…and again…

…and again…

Every time, infuse will only work again AFTER a reboot of the AppleTV (which DOESN’T happen with multiple others such as VLC, FileBrowser, PLex etc etc).

Imo it’s a fairly broken app - update after update and the devs don’t appear to care to fix it :frowning:

I find that if I change the name of the folder in Infuse I get a connect error. Then if I change it back I can see the movies again…still a pain!!!

Same issue here, old firecore infuse on ATV3 works fine.

I’m using Infuse Pro (V4.3.4) on an Apple TV 4. All my media is on a WD MyCloud Mirror. I cannot get folder art to display either. I’ve tried putting a folder art as a JPG in the folders but it didn’t work. Everything else works great. I hope the next update resolves this.

I’m running a WD MyCloud and I’m having no issues with displaying folder art just make sure the jpg file has the same name as the folder you want it for and that it’s in the same directory as the folder, not IN the folder. They need to be at the same file level.

Example

-My Video files (folder)
<----->-My_Movies (folder)
<---------->-Movie.One.mkv
<---------->-Movie.Two.avi
<----------> -Movie.Three.mov
<----->-My_Movies.jpg

Thanks for this suggestion. I have tried this but it didn’t work.
Here is what I have tried:
1.
-My Video files (folder)
<----->-My_Movies (folder)
<---------->-Movie.One.mkv
<---------->-Movie.Two.avi
<----------> -Movie.Three.mov
<----->-My_Movies.jpg

-My Video files (folder)
<----->-My_Movies (folder)
<---------->-Movie.One.mkv
<---------->-Movie.Two.avi
<----------> -Movie.Three.mov
<---------->-My_Movies.jpg

-My Video files (folder)
<----->-My_Movies (folder)
<---------->-Movie.One.mkv
<---------->-Movie.Two.avi
<----------> -Movie.Three.mov
<---------->-folder.jpg

None of these work.

Are you referring to the “Favorites” folders on the Infuse home screen?

If so, they have to be named “favorite-atv.jpeg” and be placed inside that favorite folder.

Just trying to clarify which folders your having difficulty with. As I said earlier, I’m running a WD MyCloud and so far it’s all working.

Did anyone ever find a solution for this? I have this happening for a long time and it still happens on Infuse 5. I think it has something to do with the apple routers, when a folder has a huge number of files and you try and access it from more than 1 device at a time.

And it happens on the Apple TV and iOS apps.

I’m connected by SMB into my AirPort Extreme with hard drives connected to it.

I am running the latest available version of Infuse 5 on ATV4, and this issue STILL persist one year later. Why has it not yet been resolved? I just now have the exact same behaviour. A very annoying flaw. On PC I am running KODI v.17 Krypton on the exact same library flawlessly. Hopefully James will reply with a follow up.

Got this sorted today. Fine tuning of library structure and file names did wonders. Looks like the scraper of infuse is a lot more sensitive than the on used by KODI, as the GUI looked superb in KODI but awful with infuse, both scraping the exact same library.

I encountered the same issue today when adding a folder.

Running 5/5 on 6 ATV4’s, 3x 3tb WDMyBookLive, several shares, one pointing to one particular folder on the drive, “Series”. Each time I added a folder and a file, it would not show up on the list…adding a folder.jpg file didn’t display. In a year I hadn’t encountered this issue, thought it may be a bug.

After a trial and error, renaming the folder, deleting it and creating a new one, I finally found the issue:

The folder only contained one playable file (.mp4). When I added an additional file to the folder, it showed correctly on the file list, with proper artwork and metadata.

Forgive me if this has been covered before, but a web search led me to this topic in the forum, so I thought I would add a post on at least one “solution” to the problem.

It would be nice if the software would allow for one file for folder/tree customization is the user desired.

Cheers…

New user of Infuse Pro here.

The above “solution” does not work for me. My ATV is connected to a Synology NAS via DLNA, and Infuse is working great in most ways. I was able to customize Favorite folders by selecting artwork through the app menu.

But folder.jpg and folder.png files for folders do not work no matter where I place them. Poster view presents only the stock folder icon. Nothing I found in this thread helps. Will this be fixed?

Per one of James posts “Unfortunately external folder/favorite artwork won’t be available when streaming via UPnP or DLNA.”

Try SMB and see if that helps.

Here is what I did to get the folder images to show.

  1. I have all my media stored on a MyCloud Mirror. I made sure that I was sharing the media via “NFS Access”
  2. In the settings in Infuse, I selected the Share using the IP address of my MyCloud Mirror
  3. all the image files within the folder are called “folder.jpg”

I hope this helps. Like I said it worked for me.

OK, I switched to SMB and now most of the folders are automatically picking up artwork. This leads to new observations and questions.

Folders containing more than one season of a TV show remain generic. The season subfolders pick up proper artwork, but not the parent folder for the show. Is there a good database online that Infuse uses where I can find art for these parent folders?

Same applies to movies that I like to group, e.g. James Bond with individual movies in that parent folder.

I notice that the app is sensitive to what is contained in folders. For example, I had a lot of movie folders that contained a subfolder named ‘srt’. Art did not appear for the folder unless I changed the name to ‘subs’, or deleted it. Seems odd.

Otherwise, Infuse is working great for me. Thanks!

For tv series infuse uses thetvdb.com. Place the series cover art in the tv series folder and name it folder.jpg

For films infuse uses themoviedb.org. Place the film covert art in a file along side the movie file withe the same name (but with a jpg extension).

Exactly what I need to know. Thank you.